Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

4.33

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory
    • sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • celerová nať
    • mletá paprika
    • 0,5
      ks řapíkatý celer
    • 200
      g cizrna

Postup přípravy receptu

  • Cizrnu namočíme do studené vody na 12 hodin a pak uvaříme (v tlakovém hrnci 20 minut). Přidáme na kousky nakrájený celer, na kostky pokrájené brambory, dolijeme vodou na potřebné množství, osolíme a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
  • V kastrůlku na troše oleje opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku, krátce orestujeme, přidáme papriku, promícháme a zalijeme asi 1 dl vody. Rozvaříme nahladko. Vlijeme do polévky a necháme 5 minut provařit na slabém plamenu.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: