Cizrnu namočíme do studené vody na 12 hodin a pak uvaříme (v tlakovém hrnci 20 minut). Přidáme na kousky nakrájený celer, na kostky pokrájené brambory, dolijeme vodou na potřebné množství, osolíme a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
V kastrůlku na troše oleje opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku, krátce orestujeme, přidáme papriku, promícháme a zalijeme asi 1 dl vody. Rozvaříme nahladko. Vlijeme do polévky a necháme 5 minut provařit na slabém plamenu.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami