Maso po staročesku Maso osolíme, naskládáme na plech, poklademe plátky másla, přidáme celý česnek a na osminky nakrájená jablka. Podlijeme… více o Maso po staročesku
Malinová šťáva Ovoce přebereme, omyjeme a nasypeme do hrnce, kde ho dobře rozmačkáme. Přidáme kyselinu citronovou a 1,5 litru studené… více o Malinová šťáva
Marlenka – starodávný recept ruských žen Těsto: Do hrníčku si rozmíchejte sodu s octem (pění). Do hrnce na vaření dejte rozehřát na mírný oheň máslo s medem,… více o Marlenka – starodávný recept ruských žen
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit? Rýže má neprávem punc přílohy, kterou ve varném sáčku hodíte do vody a nic na ní nezkazíte.… Celý článek
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla? Pokud se člověk snaží zbavit několika přebytečných kilogramů, určitě je dobré zaměřit se v… Celý článek
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30… Jaro přináší svěžest a novou energii, ale časové vytížení často zůstává stejné. Pokud hledáte… Celý článek
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím… Legendární herečku Ivu Janžurovou, která právě dnes slaví narozeniny, jsme mohli vidět jak ve… Celý článek
Tvarohovec Vejce, tvaroh, cukr a máslo utřeme v míse nebo v elektrickém robotu. Přidáme ovoce, rozinky, oříšky apod. podle chuti a… více o Tvarohovec
Halušky podle Martinky Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu na jemno a druhou polovinu hruběji), přidáme, vejce,… více o Halušky podle Martinky
Lokše s povidly Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme… více o Lokše s povidly
Provensálská paštika z drůbežích… Marináda: Koření rozmělníme v hmoždíři a na oleji spojíme. Postup: 1. Játra důkladně propláchneme, osušíme a… více o Provensálská paštika z drůbežích jater
Fazolky nakyselo V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibulku do sklovata. Přidáme fazolky a krátce orestujeme. Podlijeme troškou vody,… více o Fazolky nakyselo
Kuřecí gyros harmonika – grilovaná Kuřecí maso si pokrájíme na delší proužky, které napíchneme jako harmoniku na předem namočené špejle. Gyros koření si… více o Kuřecí gyros harmonika – grilovaná
Vánoční rumový chlebíček 1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc… více o Vánoční rumový chlebíček
Zapečený chleba Namažeme chleba máslem, položíme sýr, položíme šunku, položíme rajče (pokud máme). Dáme do trouby a pečeme 12-15 minut… více o Zapečený chleba
Čočková polévka V hrnci (velikost podle toho, kolik chci mít polívky) osmahnout na oleji cubulku a potom mouku. ------ Uvařit v… více o Čočková polévka
Sirup z květů černého bezu Do 5ti litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes … více o Sirup z květů černého bezu
Listový závin naslano Použijeme balíček listového těsta, ve kterém jsou 3 plátky. Salám a sýr nastrouháme na hrubé nudličky - salám Gothaj… více o Listový závin naslano
Ananasová buchta od Pavly Prosejeme mouku a vmícháme jedlou sodu. Ananasový kompot rozmixujeme i se šťávou. Plech vymažeme a vysypeme. Vejce… více o Ananasová buchta od Pavly