Do kastrolku dáme colu, tuk, kakao a na slabém plameni necháme za stálého míchání zahřívat do bodu varu.
Ve větší míse smícháme mouku, cukr, sůl. Do mísy pak zašleháváme směs z kastrolku, přidáme vejce, sodu zamíchanou do jogurtu nebo kefíru a nakonec vanilkový cukr.
Směs rozdělíme do 2 forem na srnčí hřbet nebo jednu větší na biskupský chlebíček. Pečeme na 170–180 °C asi 30 minut (záleží na troubě).
Na obrácený moučník po vychladnutí dáme polevu.
Moučník je nenáročný, rychlý, má zajímavou chuť po Coca-Cole a čokoládě.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček
-Uvaříme vřetýnka.
-V hluboké pánvi necháme "rozpustit" asi 30 deka nivy, 20 deka taveného sýru a smetanu ke šlehání.
…
více o Těstoviny se třemi druhy sýrů