Do kastrolku dáme colu, tuk, kakao a na slabém plameni necháme za stálého míchání zahřívat do bodu varu.
Ve větší míse smícháme mouku, cukr, sůl. Do mísy pak zašleháváme směs z kastrolku, přidáme vejce, sodu zamíchanou do jogurtu nebo kefíru a nakonec vanilkový cukr.
Směs rozdělíme do 2 forem na srnčí hřbet nebo jednu větší na biskupský chlebíček. Pečeme na 170–180 °C asi 30 minut (záleží na troubě).
Na obrácený moučník po vychladnutí dáme polevu.
Moučník je nenáročný, rychlý, má zajímavou chuť po Coca-Cole a čokoládě.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, pokrájíme na drobné kousky, přidáme nakrájená nebo nastrouhaná vajíčka, promícháme s…
více o Jednoduchá krabí pomazánka
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku