Do kastrolku dáme colu, tuk, kakao a na slabém plameni necháme za stálého míchání zahřívat do bodu varu.
Ve větší míse smícháme mouku, cukr, sůl. Do mísy pak zašleháváme směs z kastrolku, přidáme vejce, sodu zamíchanou do jogurtu nebo kefíru a nakonec vanilkový cukr.
Směs rozdělíme do 2 forem na srnčí hřbet nebo jednu větší na biskupský chlebíček. Pečeme na 170–180 °C asi 30 minut (záleží na troubě).
Na obrácený moučník po vychladnutí dáme polevu.
Moučník je nenáročný, rychlý, má zajímavou chuť po Coca-Cole a čokoládě.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou