Do kastrolku dáme colu, tuk, kakao a na slabém plameni necháme za stálého míchání zahřívat do bodu varu.
Ve větší míse smícháme mouku, cukr, sůl. Do mísy pak zašleháváme směs z kastrolku, přidáme vejce, sodu zamíchanou do jogurtu nebo kefíru a nakonec vanilkový cukr.
Směs rozdělíme do 2 forem na srnčí hřbet nebo jednu větší na biskupský chlebíček. Pečeme na 170–180 °C asi 30 minut (záleží na troubě).
Na obrácený moučník po vychladnutí dáme polevu.
Moučník je nenáročný, rychlý, má zajímavou chuť po Coca-Cole a čokoládě.
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu
Mléko dáme vařit - osladíme ho. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový prášek a mícháme.…
více o Rychlá ovesná kaše k snídani