Do kastrolku dáme colu, tuk, kakao a na slabém plameni necháme za stálého míchání zahřívat do bodu varu.
Ve větší míse smícháme mouku, cukr, sůl. Do mísy pak zašleháváme směs z kastrolku, přidáme vejce, sodu zamíchanou do jogurtu nebo kefíru a nakonec vanilkový cukr.
Směs rozdělíme do 2 forem na srnčí hřbet nebo jednu větší na biskupský chlebíček. Pečeme na 170–180 °C asi 30 minut (záleží na troubě).
Na obrácený moučník po vychladnutí dáme polevu.
Moučník je nenáročný, rychlý, má zajímavou chuť po Coca-Cole a čokoládě.
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole