Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 minut v ní uvaříme čočku.
Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 min osmahneme na pánvičce. Pak přidáme čočku, ještě chvilku povaříme, dokud všechny ingredience nezměknou a chutě nesplynou.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na kusy.
Cizrnu i brambory přidáme na pánev, důkladně promícháme a případně přidáme ještě trochu kurkumy. Nakonec přidáme kelímek smetany, ještě jednou promícháme a máme hotovo.
Tip: Nejlepší chuť má tenhle pokrm na druhý den, kdy jsou chutě krásně propojené.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka