Čočka, cizrna a brambory s chutí Indie

2.92

hodnoceno: 13
Příprava: 40 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule menší, najemno nakrájená
    • 4
      ks brambory střední
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,3
      lžička zázvor - mletý
    • zakysaná smetana
    • 0,5
      sklenice červená čočka
    • 0,5
      plechovka cizrna
    • 1
      lžička kurkuma
    • 1
      lžička olej
    • 1
      lžička koření - garam masala

Postup přípravy receptu

  • Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 minut v ní uvaříme čočku.
  • Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 min osmahneme na pánvičce. Pak přidáme čočku, ještě chvilku povaříme, dokud všechny ingredience nezměknou a chutě nesplynou.
  • Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na kusy.
  • Cizrnu i brambory přidáme na pánev, důkladně promícháme a případně přidáme ještě trochu kurkumy. Nakonec přidáme kelímek smetany, ještě jednou promícháme a máme hotovo.
  • Tip: Nejlepší chuť má tenhle pokrm na druhý den, kdy jsou chutě krásně propojené.
Zařazení: Zelenina Luštěniny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: