2.92
Spodní těsto: zpracujeme a dáme do ledničky na 20 minut. Vrchní těsto: vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mouku a… více o Buchta "více podob, více chutí"
Brambory pečlivě omyjeme. I se slupkou je nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Vodu ve větším hrnci přivedeme k varu,… více o Zapečené nové brambory se smetanou a libečkem
Ve vodní lázni rozpustíme pořádné množství medu (žádný cukr nepřidávám) + odhadem trochu mléka a máslo s olejem.… více o Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
Ať už preferujete lehká jídla, nebo máte rádi něco sytějšího, podzim je plný surovin, z nichž… Celý článek
Pohodový večer, vůně dýmu a šťavnatého masa ve vzduchu... Kdo by odolal kouzlu grilování?… Celý článek
Pokud jde o zdobení dortů, fantazie nejspíš nezná žádných mezí. Dalším důkazem je Lauren… Celý článek
Konečně na mnoha místech začínají růst houby a plný košík je pýchou každého houbaře. Nejlepší… Celý článek
Z telecí kýty si nakrájíme plátky o hmotnosti 100-150 g.Naklepeme je , osolíme ,opepříme .Obalíme v hl .mouce , … více o Smažený telecí řízek
Ze strouhaných brambor, mouky, vejce a soli vypracujeme hustší těsto. Pomocí dvou lžiček vytvarujeme malé nočky (můžeme… více o Chundelka – polévka
Z mléka a droždí připravíme kvásek. Mouku, rozehřátou heru, žloutky, sůl smícháme (raději ručně) a přidáme kvásek.… více o Kynutá buchta s tvarohem
Ramu a tavený sýr vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme.… více o Tuňáková pomazánka na Moničin způsob
Rajčata nakájíme na kousky a dáme na talíř vhodný do mikrovlnky. Lehce posolíme a popepříme. Na rajčata naskládáme… více o Ujetá večeře
Na rozpáleném oleji opečeme malé kousky krůtího masa, okořeníme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a plátky… více o Vaječná omeleta à la Brillat-Savarin
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto (v robotu to je fofr ), které necháme tak půl hodiny v chladu odpočinout.Potom… více o Pracinky
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou,… více o Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme. Posléze… více o Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a… více o Rybičková pomazánka z makrely
Do nádoby od pekárny chleba dám vodu a jogurt (může být místo něj i kefír), rozdrobím kostku droždí, nasypu cukr a… více o Chléb
Do mísy vsypeme všechny ingredience a vše pečlivě prošleháme. Těsto vlijeme do plechu s pečícím papírem a pečeme v… více o Perník - buchta