Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 minut v ní uvaříme čočku.
Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 min osmahneme na pánvičce. Pak přidáme čočku, ještě chvilku povaříme, dokud všechny ingredience nezměknou a chutě nesplynou.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na kusy.
Cizrnu i brambory přidáme na pánev, důkladně promícháme a případně přidáme ještě trochu kurkumy. Nakonec přidáme kelímek smetany, ještě jednou promícháme a máme hotovo.
Tip: Nejlepší chuť má tenhle pokrm na druhý den, kdy jsou chutě krásně propojené.
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce,…
více o Salát s grilovaným sýrem II.