Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 minut v ní uvaříme čočku.
Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 min osmahneme na pánvičce. Pak přidáme čočku, ještě chvilku povaříme, dokud všechny ingredience nezměknou a chutě nesplynou.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na kusy.
Cizrnu i brambory přidáme na pánev, důkladně promícháme a případně přidáme ještě trochu kurkumy. Nakonec přidáme kelímek smetany, ještě jednou promícháme a máme hotovo.
Tip: Nejlepší chuť má tenhle pokrm na druhý den, kdy jsou chutě krásně propojené.
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových