Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla být 2 hodiny namočená ve vodě, ale já se podle obalu neřídím. Do čočky zalité vodou přidáme majoránku, lák z okurek a česnek. Čočku vaříme cca 25 minut. Z čočky se musí vyvařit voda.
Po 25–30 minutách přidáme zesklovatělou cibulku, zaprášíme moukou a dochutíme octem.
Čočka by měla mít kašovitou konzistenci.
U nás je na tento způsob moooc oblíbená.
Podáváme s kyselou okurkou a uzeným masem nebo opečenou klobáskou.
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na válu v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky