Čočku namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody. Vodu slijeme a čočku propláchneme. V hrnci ji zalijeme vodou a povaříme spolu s pepřem, bobkovým listem a novým kořením doměkka - podle druhu a stáří luštěniny to trvá asi půl hodiny. Čočku scedíme, koření odstraníme a čočku dochutíme octem, cukrem a solí. V kastrolu s nepřilnavým dnem opatrně zpěníme máslo a osmažíme na něm cibuli. Promícháme ji s čočkou a podáváme s různě upraveným vejcem.
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč