Čočku namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody. Vodu slijeme a čočku propláchneme. V hrnci ji zalijeme vodou a povaříme spolu s pepřem, bobkovým listem a novým kořením doměkka - podle druhu a stáří luštěniny to trvá asi půl hodiny. Čočku scedíme, koření odstraníme a čočku dochutíme octem, cukrem a solí. V kastrolu s nepřilnavým dnem opatrně zpěníme máslo a osmažíme na něm cibuli. Promícháme ji s čočkou a podáváme s různě upraveným vejcem.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč