Čočku namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody. Vodu slijeme a čočku propláchneme. V hrnci ji zalijeme vodou a povaříme spolu s pepřem, bobkovým listem a novým kořením doměkka - podle druhu a stáří luštěniny to trvá asi půl hodiny. Čočku scedíme, koření odstraníme a čočku dochutíme octem, cukrem a solí. V kastrolu s nepřilnavým dnem opatrně zpěníme máslo a osmažíme na něm cibuli. Promícháme ji s čočkou a podáváme s různě upraveným vejcem.
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st…
více o Višňové tvarohovo-kakaové řezy
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládám je na papírový ubrousek - aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí