Cibuli oloupeme, drobně pokrájíme a na trošce olivového oleje osmažíme. Uzené maso pokrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a také opečeme. Ke konci zpěníme i rozetřený česnek. Necháme vychladnout. Kyselé okurky pokrájíme na kostičky. Pak vše vmícháme k vařené, scezené a vychladlé čočce. Osolíme, opepříme a dochutíme buď lákem z okurek nebo octem. Podávat můžeme ihned nebo dáme salát ještě vychladit (například v létě).
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance