Cibuli oloupeme, drobně pokrájíme a na trošce olivového oleje osmažíme. Uzené maso pokrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a také opečeme. Ke konci zpěníme i rozetřený česnek. Necháme vychladnout. Kyselé okurky pokrájíme na kostičky. Pak vše vmícháme k vařené, scezené a vychladlé čočce. Osolíme, opepříme a dochutíme buď lákem z okurek nebo octem. Podávat můžeme ihned nebo dáme salát ještě vychladit (například v létě).
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku