Červenou papriku nakrájenou najemno a čočku dáš vařit a přidáš k tomu 2-3 zeleninové bujony.
V mezičase nakrájíš najemno cibuli, kterou orestuješ dozlatava, přidáš sladkou papriku a ještě tak minutku restuješ dál. Až se čočka rozvaří, přidáš tam kečup nebo protlak (větší půlka středně velkého kečupu ve skle). Pořádně to zamícháš a ještě několik minut povaříš. Přidáš koření dle chuti.
Servíruješ na talíři ozdobeném připravenou cibulkou.
Pomazánkové máslo vyšleháme se sýrem, lžící majolky, a dle chuti rozetřený česnek. Přidáme na malinké kostičky ostatní…
více o Chlebíčky se supr pomazánkou
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta