Červenou papriku nakrájenou najemno a čočku dáš vařit a přidáš k tomu 2-3 zeleninové bujony.
V mezičase nakrájíš najemno cibuli, kterou orestuješ dozlatava, přidáš sladkou papriku a ještě tak minutku restuješ dál. Až se čočka rozvaří, přidáš tam kečup nebo protlak (větší půlka středně velkého kečupu ve skle). Pořádně to zamícháš a ještě několik minut povaříš. Přidáš koření dle chuti.
Servíruješ na talíři ozdobeném připravenou cibulkou.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta