Papriky omyjeme, překrojíme je na poloviny a očistíme od semeníků. Potom je necháme ve vyhřáté troubě asi 15–20 minut změknout. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme zpěnit na rozpálený olej. Přidáme k ní nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor a chvíli restujeme. Pak přidáme čočku, rajčata a zalijeme zeleninovým vývarem. Směs vaříme za občasného míchání asi 20 minut, aby byla čočka měkká. Ke konci vaření přidáme na nudličky nakrájené změklé papriky, osolíme a ochutíme chilli a kari kořením. Podáváme s pečivem.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka