Papriky omyjeme, překrojíme je na poloviny a očistíme od semeníků. Potom je necháme ve vyhřáté troubě asi 15–20 minut změknout. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme zpěnit na rozpálený olej. Přidáme k ní nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor a chvíli restujeme. Pak přidáme čočku, rajčata a zalijeme zeleninovým vývarem. Směs vaříme za občasného míchání asi 20 minut, aby byla čočka měkká. Ke konci vaření přidáme na nudličky nakrájené změklé papriky, osolíme a ochutíme chilli a kari kořením. Podáváme s pečivem.
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně