Nejprve si namočíme čočku a necháme ji přes noc ve studené vodě, druhý den ji v té vodě uvaříme doměkka. Do hrnce dáme olivový olej, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a osmažíme. Vložíme cibuli a česnek, lehce osmažíme, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme uvařenou čočkou a přidáme asi litr a půl vody.
Ochutíme solí, česnekovým kořením, bujónem, chilli, majoránkou a hořčicí, na zjemnění přidáme lžičku másla. Nakonec vmícháme syrová rozšlehaná vejce. Na talíři přidáme nasekanou čerstvou petrželku.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové