Nejprve si namočíme čočku a necháme ji přes noc ve studené vodě, druhý den ji v té vodě uvaříme doměkka. Do hrnce dáme olivový olej, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a osmažíme. Vložíme cibuli a česnek, lehce osmažíme, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme uvařenou čočkou a přidáme asi litr a půl vody.
Ochutíme solí, česnekovým kořením, bujónem, chilli, majoránkou a hořčicí, na zjemnění přidáme lžičku másla. Nakonec vmícháme syrová rozšlehaná vejce. Na talíři přidáme nasekanou čerstvou petrželku.
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou