Nejprve si namočíme čočku a necháme ji přes noc ve studené vodě, druhý den ji v té vodě uvaříme doměkka. Do hrnce dáme olivový olej, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a osmažíme. Vložíme cibuli a česnek, lehce osmažíme, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme uvařenou čočkou a přidáme asi litr a půl vody.
Ochutíme solí, česnekovým kořením, bujónem, chilli, majoránkou a hořčicí, na zjemnění přidáme lžičku másla. Nakonec vmícháme syrová rozšlehaná vejce. Na talíři přidáme nasekanou čerstvou petrželku.
Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na…
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující