Nejprve si namočíme čočku a necháme ji přes noc ve studené vodě, druhý den ji v té vodě uvaříme doměkka. Do hrnce dáme olivový olej, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a osmažíme. Vložíme cibuli a česnek, lehce osmažíme, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme uvařenou čočkou a přidáme asi litr a půl vody.
Ochutíme solí, česnekovým kořením, bujónem, chilli, majoránkou a hořčicí, na zjemnění přidáme lžičku másla. Nakonec vmícháme syrová rozšlehaná vejce. Na talíři přidáme nasekanou čerstvou petrželku.
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou