Uvaříme čočku s kořením v tlakovém hrnci (15 minut), přidáme zeleninu a sůl a dál povaříme (5 minut).
Vyndáme koření (pepř, nové koření, bobkový list). Vlijeme na zaprášenou cibulku, chvíli povaříme. Lze ještě dochutit solí, mletým pepřem, rozdrceným česnekem.
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou