Uvaříme čočku s kořením v tlakovém hrnci (15 minut), přidáme zeleninu a sůl a dál povaříme (5 minut).
Vyndáme koření (pepř, nové koření, bobkový list). Vlijeme na zaprášenou cibulku, chvíli povaříme. Lze ještě dochutit solí, mletým pepřem, rozdrceným česnekem.
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě