Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem) a dáme vařit. Asi po čtvrthodině přidáme pokrájené brambory a vše vaříme doměkka. Mezitím na trošce oleje (másla) necháme zesklovatět cibuli, zaprášíme ji moukou a paprikou a krátce orestujeme, zalijeme vývarem a ihned řádně promícháme, přidáme k čočce a vše společně povaříme s nastrouhaným česnekem. Ochutíme solí a pepřem.
Klobásu pokrájíme na kolečka a dáme nasucho osmažit dozlatova.
Polévku nandáme na talíře, přidáme osmaženou klobásu a dozdobíme petrželkou.
Hrách si den předem namočíme a ve stejné vodě jej druhý den uvaříme doměkka, popřípadě rozvaříme. Mezitím si na trošce…
více o Hrachová polévka s klobásou
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort