ks
papriková klobása
nebo 3 nožičky debrecínských párků
Postup přípravy receptu
Na másle a oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené klobásy nebo párky a také je osmahneme. Přisypeme mouku, zasmažíme a za neustálého prošlehávání metlou zalijeme vývarem. Uvedeme do varu a pozvolna povaříme 1/2 hodiny.
Poté polévku ochutíme stroužky česneku, solí, majoránkou a pepřem. Přidáme uvařenou čočku (před vařením čočku na 2 hodiny namočíme do studené vody a v téže vodě ji uvaříme). Nakonec přilijeme mléko nebo smetanu a necháme projít varem.
Na talíři každou porci polévky posypeme osmaženým, na kostičky nakrájeným chlebem. Místo zásmažky lze polévku zahustit uvařeným a rozmixovaným pórkem.
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)…
více o Čočková polévka s klobásou
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do…
více o Kuře po myslivecku s rýží
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře