ks
papriková klobása
nebo 3 nožičky debrecínských párků
Postup přípravy receptu
Na másle a oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené klobásy nebo párky a také je osmahneme. Přisypeme mouku, zasmažíme a za neustálého prošlehávání metlou zalijeme vývarem. Uvedeme do varu a pozvolna povaříme 1/2 hodiny.
Poté polévku ochutíme stroužky česneku, solí, majoránkou a pepřem. Přidáme uvařenou čočku (před vařením čočku na 2 hodiny namočíme do studené vody a v téže vodě ji uvaříme). Nakonec přilijeme mléko nebo smetanu a necháme projít varem.
Na talíři každou porci polévky posypeme osmaženým, na kostičky nakrájeným chlebem. Místo zásmažky lze polévku zahustit uvařeným a rozmixovaným pórkem.
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)…
více o Čočková polévka s klobásou
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky