ks
papriková klobása
nebo 3 nožičky debrecínských párků
Postup přípravy receptu
Na másle a oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené klobásy nebo párky a také je osmahneme. Přisypeme mouku, zasmažíme a za neustálého prošlehávání metlou zalijeme vývarem. Uvedeme do varu a pozvolna povaříme 1/2 hodiny.
Poté polévku ochutíme stroužky česneku, solí, majoránkou a pepřem. Přidáme uvařenou čočku (před vařením čočku na 2 hodiny namočíme do studené vody a v téže vodě ji uvaříme). Nakonec přilijeme mléko nebo smetanu a necháme projít varem.
Na talíři každou porci polévky posypeme osmaženým, na kostičky nakrájeným chlebem. Místo zásmažky lze polévku zahustit uvařeným a rozmixovaným pórkem.
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)…
více o Čočková polévka s klobásou
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků