papriková pasta
papriková gulášová příchuť (nejlépe maďarská v tubě
2
ks
párky
Postup přípravy receptu
Na trošce oleje usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, předem namočenou čočku, gulášovou příchuť (podle vlastní chuti), zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Potom přidáme na malé kostky nakrájená rajčata a na kostky nakrájené brambory, osolíme a dovaříme do měkka. Do uvařené polévky vložíme na kolečka nakrájené párky a jen prohřejeme.
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou