papriková pasta
papriková gulášová příchuť (nejlépe maďarská v tubě
2
ks
párky
Postup přípravy receptu
Na trošce oleje usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, předem namočenou čočku, gulášovou příchuť (podle vlastní chuti), zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Potom přidáme na malé kostky nakrájená rajčata a na kostky nakrájené brambory, osolíme a dovaříme do měkka. Do uvařené polévky vložíme na kolečka nakrájené párky a jen prohřejeme.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka