Čočku naložíme do vody a necháme několik hodin stát. Můžeme také přes noc. Potom čočku ve stejné vodě doměkka uvaříme. Tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky, které promícháme s uvařenou čočkou. Přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl a majoránku.
Zapékací mísu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, vložíme do ní čočkovou směs a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 15 minut. Po upečení vyklopíme z mísy a krájíme na plátky. Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny