Čočku naložíme do vody a necháme několik hodin stát. Můžeme také přes noc. Potom čočku ve stejné vodě doměkka uvaříme. Tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky, které promícháme s uvařenou čočkou. Přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl a majoránku.
Zapékací mísu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, vložíme do ní čočkovou směs a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 15 minut. Po upečení vyklopíme z mísy a krájíme na plátky. Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka