Čočku naložíme do vody a necháme několik hodin stát. Můžeme také přes noc. Potom čočku ve stejné vodě doměkka uvaříme. Tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky, které promícháme s uvařenou čočkou. Přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl a majoránku.
Zapékací mísu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, vložíme do ní čočkovou směs a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 15 minut. Po upečení vyklopíme z mísy a krájíme na plátky. Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.
Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko,…
více o Domácí rohlíky od Hodinářů
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny