Čočku uvaříme doměkka, z celeru oddělíme listy. Natě celeru nakrájíme najemno a orestujeme na cibulce. Listy celeru nasekáme nadrobno a vložíme do větší mísy. Dále do mísy přidáme čočku, ořechy, orestovaný celer, vejce, pepř, sůl a rozdrobíme droždí.
Přidáváme postupně mouku, aby vzniklo těsto husté asi jako na bramboráky. Těsto vložíme do vymazané a vysypané formy a poklademe lupínky másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 1 hodinu. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Plátky sýru rozložíme na plech, na kterém máme buď silikonovou podložku nebo pečící papír. Plátky se musí překrývat,…
více o Sýrová roláda pro labužníky
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta