Čočku uvaříme doměkka, z celeru oddělíme listy. Natě celeru nakrájíme najemno a orestujeme na cibulce. Listy celeru nasekáme nadrobno a vložíme do větší mísy. Dále do mísy přidáme čočku, ořechy, orestovaný celer, vejce, pepř, sůl a rozdrobíme droždí.
Přidáváme postupně mouku, aby vzniklo těsto husté asi jako na bramboráky. Těsto vložíme do vymazané a vysypané formy a poklademe lupínky másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 1 hodinu. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky