Čočku uvaříme doměkka, z celeru oddělíme listy. Natě celeru nakrájíme najemno a orestujeme na cibulce. Listy celeru nasekáme nadrobno a vložíme do větší mísy. Dále do mísy přidáme čočku, ořechy, orestovaný celer, vejce, pepř, sůl a rozdrobíme droždí.
Přidáváme postupně mouku, aby vzniklo těsto husté asi jako na bramboráky. Těsto vložíme do vymazané a vysypané formy a poklademe lupínky másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 1 hodinu. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka