Nejprve dáme vařit červenou čočku (na 100 g čočky asi 200 ml vody), která se nemusí namáčet, a tak je salát rychleji hotový. Vaříme ji 10-15 minut podle návodu. Zatím si nakrájíme zeleninu. Osmažíme nakrájenou cibuli s paprikou, po chvilce přidáme i kukuřici, rajčata a petržel, osolíme a okořeníme. Můžeme použít i nějaké koření podle vlastní chuti, neboť čočka je chuťově méně výrazná. Směs zeleniny smícháme s vařenou čočkou. Ozdobíme ledovým salátem a rajčátky. Celkem 481,34 kcal. (Na 100 g 160,44 kcal.)
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí, mouku dosypeme podle velikosti vajec a dáme na…
více o Tvarohové řezy se sněhem
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu
Kulatou skleněnou či porcelánovou misku cca 0,75 l vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
V druhé misce smícháme všechny…
více o Rychlá buchta z mikrovlnky