Nejprve dáme vařit červenou čočku (na 100 g čočky asi 200 ml vody), která se nemusí namáčet, a tak je salát rychleji hotový. Vaříme ji 10-15 minut podle návodu. Zatím si nakrájíme zeleninu. Osmažíme nakrájenou cibuli s paprikou, po chvilce přidáme i kukuřici, rajčata a petržel, osolíme a okořeníme. Můžeme použít i nějaké koření podle vlastní chuti, neboť čočka je chuťově méně výrazná. Směs zeleniny smícháme s vařenou čočkou. Ozdobíme ledovým salátem a rajčátky. Celkem 481,34 kcal. (Na 100 g 160,44 kcal.)
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage