Nejprve dáme vařit červenou čočku (na 100 g čočky asi 200 ml vody), která se nemusí namáčet, a tak je salát rychleji hotový. Vaříme ji 10-15 minut podle návodu. Zatím si nakrájíme zeleninu. Osmažíme nakrájenou cibuli s paprikou, po chvilce přidáme i kukuřici, rajčata a petržel, osolíme a okořeníme. Můžeme použít i nějaké koření podle vlastní chuti, neboť čočka je chuťově méně výrazná. Směs zeleniny smícháme s vařenou čočkou. Ozdobíme ledovým salátem a rajčátky. Celkem 481,34 kcal. (Na 100 g 160,44 kcal.)
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou