Nejprve dáme vařit červenou čočku (na 100 g čočky asi 200 ml vody), která se nemusí namáčet, a tak je salát rychleji hotový. Vaříme ji 10-15 minut podle návodu. Zatím si nakrájíme zeleninu. Osmažíme nakrájenou cibuli s paprikou, po chvilce přidáme i kukuřici, rajčata a petržel, osolíme a okořeníme. Můžeme použít i nějaké koření podle vlastní chuti, neboť čočka je chuťově méně výrazná. Směs zeleniny smícháme s vařenou čočkou. Ozdobíme ledovým salátem a rajčátky. Celkem 481,34 kcal. (Na 100 g 160,44 kcal.)
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody