3.08
Nejprve dáme vařit červenou čočku (na 100 g čočky asi 200 ml vody), která se nemusí namáčet, a tak je salát rychleji… více o Čočkový salát
Čočku dáme do osolené vody a vaříme doměkka (pro pikantnější chuť můžeme přidat cibuli, bobkový list a tři kuličky… více o Čočkový salát s jemnou zálivkou
Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před… více o Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Matcha, jemný prášek z mladých listů zeleného čaje, je trendem posledních let. A není se čemu… Celý článek
Kašel dokáže znepříjemnit život. Přichází několikrát do roka a odmítá nás opustit. Pokud se ho… Celý článek
Lucii Drozdovou ze šumavské Sušice zná většina lidí pod přezdívkou Šumavská houbička. Ať je… Celý článek
Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Zpracujeme těsto, vyválíme, vykrájíme kolečka nebo oválky, upečeme při 220 °C. Cukroví se při pečení nafoukne. Upečené… více o Bubliny
Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Nivu nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí řízky podélně nakrojíme tak, aby… více o Kapsa s nivou a cuketou
Na oleji osmahnout cibulku,pridame salám, dame koreni( cervena paprika sladka, trochu gulasoveho koreni,pepr, a podle… více o Lenčin buřtguláš
Mrkev a vysočinu orestujeme na oleji - lžíce oleje stačí, vysočina tuk dodá sama, přilijeme litr vody, přidáme brambory… více o Česnečka z Vysočiny
Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme a chilli papričky nakrájíme na kolečka asi do půlky. Zbytek papričky… více o Cuketa na kari
Mouku, prášek do pečiva, moučku a kakao smícháme. Přidáme vejce,mléko a olej. Promícháme a nalijeme do předem… více o Rychlý hrníčkový dortík
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme. Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl,… více o Rajská polévka z čerstvých rajčat
Fíky a datle nakrájíme na malé kousky a s rozinkami namočíme do rumu alespoň na 12 hodín. Potom je promícháme s… více o Vánoční hruškový závin
Ušlehat vejce s cukrem a olejem, přidat mouku s práškem do perníku, mléko . Vylít na plech s vyšším okrajem s… více o Buchta s jablky a přelivem
Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle Francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je temto pokrm, pokud je podáván přímo v… více o Gratinovaná kuřecí prsa
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a kakao. Vše dobře promícháme a nakonec… více o Kakaové řezy s krémem
Nyní si připravíme výtečné domácí tiramisu.Recept je vcelku jednoduchý.Tiramisu má 3 patra. Nachystáme si plech a… více o Domácí tiramisu