Rajčata a cibuli nakrájíme na kousky a dáme vařit se solí do hrnce s vodou (cca půl litru). Až je cibule měkká, přidáme česnek, bazalku a rozmixujeme na omáčku. Pokud je to moc vodnaté, tak ještě chvilku povaříme, až se odpaří voda. Pak rozbijeme kokosový ořech, mléko vylijeme nebo vypijeme, případně přilijeme do omáčky a bílou dužninu vydlabeme z ořechu.
Máme 2 možnosti: Bílý kokos můžeme dát do omáčky a rozmixovat spolu s ostatními surovinami – omáčka bude oranžová. Nebo kokos můžeme nastrouhat jako sýr a přidat do hotové rozmixované omáčky, která tak zůstane červená.
Ještě necháme chvilku bublat. Mezitím uvaříme těstoviny, zalijeme omáčkou a ozdobíme bazalkou.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou