Rajčata a cibuli nakrájíme na kousky a dáme vařit se solí do hrnce s vodou (cca půl litru). Až je cibule měkká, přidáme česnek, bazalku a rozmixujeme na omáčku. Pokud je to moc vodnaté, tak ještě chvilku povaříme, až se odpaří voda. Pak rozbijeme kokosový ořech, mléko vylijeme nebo vypijeme, případně přilijeme do omáčky a bílou dužninu vydlabeme z ořechu.
Máme 2 možnosti: Bílý kokos můžeme dát do omáčky a rozmixovat spolu s ostatními surovinami – omáčka bude oranžová. Nebo kokos můžeme nastrouhat jako sýr a přidat do hotové rozmixované omáčky, která tak zůstane červená.
Ještě necháme chvilku bublat. Mezitím uvaříme těstoviny, zalijeme omáčkou a ozdobíme bazalkou.
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky