Těsto: Do připravené mísy nasypeme mouku s moučkovým cukrem, kakaem a smícháme. Přidáme rozpuštěné máslo, znovu promícháme, vejce, olej a vytvoříme nehrudkovaté těsto. Nalijeme trochu mléka a přidáváme až do 200 ml za stálého míchání. Pokud je těsto stále husté, přidáme více mléka. Vyšší plech vyložíme pečicím papírem a troubu předehřejeme na 180–200 stupňů. Než nalijeme těsto na plech, vmícháme ještě kypřicí prášek. Dáme do trouby na zhruba 20 minut.
Poleva: Do další misky nasypeme moučkový cukr, kakao (smícháme) a přidáme rozpuštěné máslo, rum a vodu. Utřeme dohladka a roztíráme na horkou buchtu.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka