Těsto: Do připravené mísy nasypeme mouku s moučkovým cukrem, kakaem a smícháme. Přidáme rozpuštěné máslo, znovu promícháme, vejce, olej a vytvoříme nehrudkovaté těsto. Nalijeme trochu mléka a přidáváme až do 200 ml za stálého míchání. Pokud je těsto stále husté, přidáme více mléka. Vyšší plech vyložíme pečicím papírem a troubu předehřejeme na 180–200 stupňů. Než nalijeme těsto na plech, vmícháme ještě kypřicí prášek. Dáme do trouby na zhruba 20 minut.
Poleva: Do další misky nasypeme moučkový cukr, kakao (smícháme) a přidáme rozpuštěné máslo, rum a vodu. Utřeme dohladka a roztíráme na horkou buchtu.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec